Sunday, January 10, 2021

USP UMD16

September 2020

We hadden afgelopen academiejaar slechts een klein groepje studenten voor de specialisatie Urban Strategies and Planning, waar ik deel van uitmaak. In de specialisatiecursus waren het 13 studenten, maar 6 daarvan waren van de korte cursus, die dus niet het hele Masterprogramma volgden. Voor de thesisperiode hadden we 7 studenten uit allemaal verschillende landen: Bangladesh, Brazilië, Indonesië, Libanon, Liberië, Nicaragua en Syrië/Palestina. 

De sluiting van de universiteit (voor lessen op de campus) midden maart kwam net op het moment dat we de laatste les van de intensieve lesperiode gaven, vlak voor het begin van de thesisperiode. Daarin geven we wel nog les, maar worden de studenten verwacht om veel meer zelfstandig te werken. Omdat we slechts een kleine groep studenten hadden, was het ook gemakkelijker om ook via online lesgeven wel nog interactief les te kunnen geven. Toch was het niet gemakkelijk, en al helemaal niet voor de studenten, die ver van huis waren, vaak niet in de meest comfortabele huisvestingsomstandigheden verbleven en veel minder steun aan elkaar hadden. 

Het academiejaar van onze Master is 12 maanden, dus studeren de studenten pas af in september. We pasten de afstudeerceremonie aan zodat alles op 1.5m kon gebeuren, maar aangezien corona in Nederland in de zomer goed onder controle was, in combinatie met de uitgelatenheid van de studenten over hun afstuderen en het feit dat iedereen elkaar eindelijk nog eens terugzag (degenen die in Nederland bleven dan toch), is er tijdens de receptie buiten van behoorlijke afstand nauwelijks sprake - zie ook de foto hieronder. Gelukkig was en raakt niemand besmet. 

Proficiat aan Alifan, Clari, Es-Samir, Juliana, Layla, Nabil en Nova, die het ondanks deze moeilijke omstandigheden erg goed deden!

No comments:

Post a Comment