Saturday, October 19, 2013

Stadsvernieuwing in Chimoio - Straten openen

Na de lancering van het project en de analyse van de bestaande situatie, is het nu implementatie-fase. Daarvoor werden 36 mensen - mannen én vrouwen, bewoners van de 2 wijken - aangenomen om gedurende 3 maanden straten te openen. Momenteel zijn het vaak niet meer dan paadjes, in slechte staat. Hoewel duurder dan machinaal werk, creëert het arbeidsintensieve proces werkgelegenheid voor de 36 bewoners die aan het project deelnemen en meer welwillendheid bij de bevolking (onder andere bij diegenen die land verliezen doordat de straten verbreed worden).

De wijk ligt bijna tegen de "Cabeça do Velho" ("het hoofd van de oude man", de karakteristieke heuvel in Chimoio) aan - op de achtergrond zijn kin, neus en een stukje van zijn voorhoofd

Het stadsbestuur (met hulp van de Europese Unie) zorgde voor een werkuitrusting, inclusief laarzen, masker en helm

Hier kwam je vroeger met de auto niet door




Een minuut stilte - om de straten te verbreden moeten er ook bomen aan geloven - deze mangoboom stond helaas op de verkeerde plaats



De blauwe uniformen zijn erg fotogeniek... In het midden van de foto nog een omgehakte boom die op de verkeerde plaats groeide (of beslisten we op de verkeerde plaats de straat te verbreden?)



In de volgende fase worden de toiletten die voor de verbreding van de straten afgebroken moesten worden terug gebouwd - in samenwerking met een ander sanitatie-project dat hier in Chimoio loopt, worden dat verbeterde toiletten. Ook de armste families (die zonder energie of wateraansluiting), krijgen via dat project een toilet gefinancierd. 

PS. Toiletten, dat zijn deze structuren - meestal een gat in de grond en een tijdelijke constructie voor privacy.

2 comments:

  1. dappere mensen,zowel de mannen als de vrouwen,het blauw staat hen voortreffelijk!!arbeid adelt en dat zie je !!!
    veel succes ,Els en een dikke knuffel van ons xxxx

    ReplyDelete
  2. nice documenting and a good project. i love the uniforms but am sorry for the mango tree.

    ReplyDelete