Sunday, October 20, 2013

Té vlijtige mieren

* OPGELET * Sommige foto's zijn niet geschikt voor gevoelige blog-lezers.

De zomer is terug - maar helaas ook het ongedierte... Elk jaar tijdens de winter is er een moment waarop ik denk: "Misschien zijn we nu eindelijk van de kakkerlakken af!"; elk jaar rond deze tijd zwermt ons huis ineens van de (grote!) kakkerlakken. De Baygon-spuitbus doet overuren.

Ook alom aanwezig: mieren - in alle maten, vooral de kleintjes maken het hele jaar door autosnelwegen in ons huis. Daaronder ook termieten, die in de balken in de garage wonen, en ze zozeer aantastten dat een balk het recent begaf. Hij hing zo een 10 cm lager dan gewoonlijk, en tussen de dakplaten door kon je de hemel zien. Gelukkig werd het snel door de huisbazin opgelost.






Een andere avond:
We kookten avondeten, zonder iets speciaals op te merken. Na het eten ruimden we de tafel af, en dit is wat we in de keuken aantroffen:


Een mierenkolonie on the move - zie ook de zwarte zwerm op de vloer

Ik weet het wel - mieren zijn nuttige dieren. Maar ik heb liever geen kolonie in mijn huis. En dus kwam de Baygon er alweer aan te pas. 

Dat is wel een centimeter-dikke laag mieren... Allemaal (ook die aan de muur) dood...

RIP

4 comments:

  1. Vreselijk Els,daar vecht ik ook elke zomer tegen.....tip: van witte peper en kokend water houden ze helemaal niet,ik strooi preventief witte peper op de plaatsen waar ze uitkomen......hopelijk beginnen ze niet te vliegen,dat is ook een pest!!!Enfin,veel succes en geniet van het mooie weer!dikke kus xxx

    ReplyDelete
  2. Toch wel speciaal he: terwijl wij hier genieten van prachtige herfstkleuren lezen we dat bij jou de zomer eraan komt... :-)
    Wat de mieren betreft, wij hadden er afgelopen zomer ook in onze garage. In vergelijking met jouw foto's stelde onze mierenkolonne absoluut niets voor maar toch, misschien ook een kleine tip! Een vriendin die ooit een tijdje in Congo was, vertelde dat ze daar krijt gebruiken. Gewoon dikke krijtstrepen tekenen op de plaatsen waar ze uitkomen en in gaatjes wat extra krijt raspen. Bij ons heeft het super goed gewerkt... wie weet helpt het bij jou ook!
    Lieve groetjes, Ann en co

    ReplyDelete
  3. en dan klagen wij hier over 1 dikke zwarte spin / 3dagen!!!

    ReplyDelete