Sunday, May 4, 2014

Aan het ponton

"O Pontão", een klein barretje aan de pier op Ilha, is onze favoriete plek bij zonsondergang. Langs het ponton ligt een oude gezonken boot, en ook rond deze boot en de pier wemelt het van de vissen. 

De bar

De boot

Jannis op verkenningsmissie (al lijkt het wel alsof hij zo met rugzak en al uit het water komt aanwandelen)



Vanessa klaar om te gaan snorkelen

Ik in snorkelactie

Enkele impressies onder water

Wat we trouwens ook zagen maar geen foto van trokken:

(bron) Een fluitvis =)

Genieten van de zonsondergang


Een andere keer gaan we, op aanraden van João van de backpackers waar we verblijven, snorkelen voor het fort. We moeten een tijdje zoeken naar de koralen, maar zelfs voordat we ze vinden valt er onderwater altijd wel wat te bewonderen.

Zicht vanuit het water

Linksonder een trigger fish; rechtsonder een emperor angelfish

Rechtsboven een snowflake moray eel, rechtsonder anemoonvisjes rond een anemoon, linksonder moorish idols met hun typische lange bovenvin

Een aal linksboven; de blauw-wit-zwart gestreepte vis rechtsboven is een emperor angelfish, linksonder een emperor snapper

Op verkenning aan de andere kant van het eiland zien we ineens springende visjes. Op de vlucht voor een grote dikke vis?


Een avond wandelen we naar de brug die het vasteland met het eiland verbindt, waar we dolfijnen zien, nóg een oud schipwrak vinden, zicht hebben op het nabijgelegen mini-eilandje met gevangenis, een bizarre wolkenformatie bewonderen en uiteindelijk te besluiten om toch maar niet van de brug in het water te springen (niet dat ik dat echt van plan was, maar Florian leek het wel een leuk idee).



1 comment:

  1. de visjesfoto doet me denken aan Australië met Lieve. Ik was toen alleen gaan snorkelen in het Great Barriere reef! Prachtig! Ik snapte dadelijk dat mensen willen leren duiken als je dat gezien hebt!

    ReplyDelete