Sunday, May 18, 2014

Weekend Macaneta

Eind februari moeten Vanessa en ik voor het werk in Maputo zijn. We hebben vergaderingen op vrijdag, maandag, dinsdag en woensdag. Op donderdag zitten we in de luchthaven in Chimoio te wachten, boarding pass al in de handtas, wanneer na enkele uren wachten het vliegtuig gecanceled wordt. De volgende dag worden we om 6u in de luchthaven verwacht - uiteindelijk vertrekt het voor vrijdag geplande vliegtuig vóór ons, om 10u. Maar, zo troost de luchthavenstaf ons, dat gaat wel via Beira, en dat van ons komt zo aan en gaat direct. Een half uur later zijn we dan eindelijk op weg, wanneer we tot onze verbazing dan tóch in Beira landen: blijkbaar was er in Chimoio niet genoeg brandstof om tot in Maputo te geraken... In plaats van een dagvullende vergadering hebben we uiteindelijk slechts enkele uurtjes, want op vrijdag sluit GIZ vroeger de deuren.

Maar het weekend zijn we dan wel in Maputo, ideaal om er op uit te trekken: samen met Vanessa, Florian, Pedro en Jenny gaan we naar Macaneta, een schiereiland ten noorden van Maputo. Om er te geraken moeten we met de ferry de rivier oversteken: 

We zijn niet de enigen met weekendplannen - allen in de rij voor de ferry. Van de man op de voorgrond kocht ik een hoed om een beetje beschermd te zijn op het strand: Florian waarschuwde ons dat er geen schaduw is...

Puzzelen om met zoveel mogelijk op de ferry te geraken

Vanessa met nieuwe hoed

Op het strand

In de verte wordt een groot net uit het water gehaald. Vanessa neemt een kijkje.

Dit is de opbrengst, die dadelijk wordt gesorteerd. Voor de hoeveelheid mensen die meehielp het net uit het water te trekken (dat duurde een hele tijd!) is de opbrengst eerder schamel.

Florian waagt zich aan een surfpoging maar de golven werken niet echt mee.

En in de golven spelen is altijd fijn

Bewoner van de bungalow naast ons

Op weg naar huis rijden we langs de Costa do Sol, het strand in het noorden van Maputo, en het is er een drukte van belang. Enkele indrukken:


De halve drums dienen als barbecues

Ook de rest van het eten wordt gewoon ter plaatse klaargemaakt

Drankvoorziening

Deze plaats is ideaal voor degenen die de golven niet vertrouwen/niet kunnen zwemmen: Ondiep en weinig golven

2 comments:

  1. You're always at the beach. I'm jealous! xo

    ReplyDelete
  2. fantastisch die winkeltjes !!! ik mis die spontaniteit hier ! alles zo afgelijnd! maar ik weet niet of ik het zou vertrouwen . we zijn dat niet gewend hier,hé!
    leuke foto's, ik heb weer genoten!!
    mercikes! xxx

    ReplyDelete