Monday, March 29, 2021

Nog meer Biesbosch

Ook met Leen en co trokken we naar de Biesbosch... Het was Bram zijn verjaardag en we hadden een heerlijke dag! 


Verjaardagsontbijt

Anders dan met mama en papa (toen we vanuit Drimmelen, helemaal aan de zuidkant van de Biesbosch de boot namen) gaan we dit keer via Dordrecht naar de Biesbosch. Als eerste staat het Biesbosch museum op het programma, maar om daar te geraken moeten we met de veerboot oversteken.  

Wachten op de veerboot

We zijn niet de enigen die een dagje Biesbosch in gedachten hebben; de boot zit helemaal vol.


Lore en ik stappen uit om van het uitzicht te genieten

In het museum


De buitentuin van het museum is de ideale plek voor onze lunch

Al helemaal omdat er ook dit getijdensysteem in de vorm van de Biesbosch in miniatuurvorm is nagebouwd, waar je met dammen kan spelen (en ook uitglijden op de glibberige stenen en dan helemaal nat worden)

Aan het museumeiland is er verder ook een rondje pannenkoek (een wandeling, geen eten)


In de namiddag hebben we een kano voor 3 personen en een kajak voor 2 personen gehuurd. Ik denk dat we het allemaal spannend vinden, maar behalve het sturen gaat het helemaal fantastisch. En af en toe met je hoofd in de wortels aan de oever terecht komen, dat zorgt voor wat hilariteit bij de niet-betrokken partijen ;)









De tijd vliegt om, maar wij zijn nóg sneller. We doen de uitgestippelde route in minder dan de voorziene tijd. Lore en ik maken nog een extra ommetje, terwijl Bram en Liene zich al in het water wagen. 



Het water is zóóó uitnodigend, maar we hebben helaas geen zwemkleren bij (ik heb zelfs geen beha aan, sinds corona hebben mijn borsten heel wat meer vrijheid :). Maar we hebben wel reservekleren bij, dus dat houdt ons niet tegen om toch de zwemvijver onveilig te maken. 


Klerendroogactie

's Avonds vieren we nog verder met aperitief

Het was geen verjaardag met de hele familie zoals we de voorgaande jaren deden, maar ik mocht er wel bijzijn en ik heb er zó van genoten!


1 comment:

  1. 10 000 hartjes voor deze dagen... Hadden we geweten dat het zowat ons laatste Rotterdam-uitje was, we waren nog wat weken gebleven :).
    Maar dit pakken ze ons alvast nooit meer af. We vonden het geweldig en gaan het ongelooflijk hard missen, die fijne "Elsjes"-weken om bij te tanken. Merci!!!

    ReplyDelete