Monday, June 16, 2008

Aan alle mooie liedjes komt een einde...

Drie prachtige weken, met elke dag wel een nieuw avontuur, een nieuwe ontdekking of een nieuwe belevenis... We hebben genoten van overweldigende natuurpracht, uitgestrekte vlaktes, de blauwe bergen van Congo, de steile rotsformaties rond Sipi, fantastische watervallen, verbazingwekkende taferelen, prachtige vergezichten, bananen-, koffie-, thee-, bonen-, tabaks-, en andere plantages, mango-, papaya-, en saucissenbomen, rondbuikige leeuwen, drommen nijlpaarden, kuddes olifanten en giraffen, krokodillen, schattige vogelgaatjes in de rotsen, alle soorten en maten gazelle-achtigen, buffels, slangen, kameleons, hagedissen met hopen, lekker eten, interessante gesprekken, fijne wandelingen, cooking tours, community walks, geïmproviseerde rondleidingen, gezellige marktjes, prachtige mensen, enthousiaste, immer schattige kinderen (muzungu, muzungu!), creatieve oplossingen, aangename, relaxte avonden (helemaal geüpdated in de spelletjes ;), kleine maar gezellige hutjes; we hebben een mis bijgewoond, gezwommen, het project bezocht, ons gewaagd aan glibberige afdalingen, en een klein beetje meer inzicht gekregen in de verscheidenheid aan cultuur in Oeganda. Zoveel verhalen, zoveel foto's, zoveel gezien, gehoord, geroken, gesmaakt en gevoeld... Dankjewel mama en papa!



Ontbijt (pannenkoeken!) op het terras in 63 Kizungu Road



Een frisdrankJE (500 ml!)op weg naar Murchison Falls



Aan de ingang van Murchison Falls National Park



Socializen met de Oegandezen onder een saucissenboom terwijl we wachten op de ferry



De Nijl



Mama en papa tijdens de boottocht op de Nijl



Murchison Falls langs de onderkant



Murchison Falls: aan de top van de waterval



Wachten tot de autoband gerepareerd is in Wanseko



Op verkenning in Wanseko



Vrolijke kinderen in Wanseko



Mama trekt er op haar eentje op uit (de taxi snapt er niets van!) op de 'scenic route' langs Lake Albert



Op het strand in Butiaba



Vissersbootjes op het strand; op de achtergrond de blauwe bergen van Congo



In bad in Butiaba



Kinderen spelen in een van de zovele (nooit afgewerkte?) ruïnes



De boot was helaas niet berekend op 2 nijlpaardjes op de woeste golven van Lake Nabugabo :)



Eén van de KIEMP-toiletten in Kisenyi II



Het is sprinkhanenseizoen! Een vrouw 'ontpoot' de levende sprinkhanen



De postautomaat werkt niet meer (10 shilling oftewel zo een 0,004 euro voor een postzegel is ook wel érg goedkoop)



De hoogste van de Sipi Falls, zo een 99m



Iedereen wil wel op de foto



Het leven zoals het is: op community walk rond Sipi



Prachtig uitzicht van aan de Clear Water Falls, met trouwe Ronald, die na een tijdje blijkbaar écht dacht dat hij bij ons hoorde - en wij hebben hem op een onbewaakt ogenblik stiekem in de steek gelaten...


PS. Vandaag al 5(!) maanden in Oeganda - het langste wat ik al ooit ben weggeweest - en 10 maanden geleden knieoperatie (die knie doet het goed trouwens)

1 comment:

  1. Dag Els,

    ik volg je avonturen nu al een tijdje. Ik wil je hierbij danken voor de gelegenheid die ik krijg om zo ook,weliswaar indirect, een stukje van de wereld te zien.
    Wat mij ook interesseert is in hoeverre je ( nog meer ) zicht krijgt op hoe de Oegandese maatschappij functioneert; ik bedoel dan: het onderwijs ( gaan de meeste kinderen/jongeren er naar school? ); de gezondheidszorg; de hulpverlening; de verhoudingen tussen man en vrouw ( zijn het inderdaad vooral de vrouwen die werken, of nemen ook de mannen hun deel van de verantwoordelijkhieid voor hun gezin op? )
    Alvast bedankt voor je antwoord,
    Paul Hobin.

    ReplyDelete