Sunday, July 10, 2011

Quiz

1. Waarvoor dienen de stokken aan een lintje op onderstaande foto?


2. Waarvoor heeft 'Sammy' deze takken nodig?


Te winnen: erelidmaatschap op deze blog!

[Benieuwd naar de antwoorden? Bekijk dan de "Ereleden"-post]

5 comments:

  1. Tentativo de menbro(a?) honorario(a?):

    De stokken, een grote en een kleine, zijn ideaal om een straatspel mee te doen: je slaat de kleine stok met de grote weg en je meet met de grote hoever je geraakte. Voor elke lengte krijg je één punt.

    En de takken dienen om een vuurtje in gang te krijgen. Stel dat je in een gebied vol leeuwen in panne valt, dan is het belangrijk dat je een vuurtje kan stoken.

    Ik ben benieuwd waarvoor ze écht dienen!

    Mama

    ReplyDelete
  2. Both are to scare away ghosts, I think. Sorry for the bites, too! They look really painful. Hope they're getting better. xo

    ReplyDelete
  3. We doen een gooi naar het lidmaatschap.... DAT kunnen we niet zonder poging aan onze neus voorbij laten gaan:

    Mijn Antwoord:
    1. Een poging het vernuftige belsysteem van jou na te apen. De stokjes bieden een betere houvast om aan de koord te trekken. Helaas moet er dringend "een echt brein" aan de verdere uitwerking gezet worden.....
    2. Om aan te geven dat je best een eind van de vrachtwagen vandaan blijf (al zou ik dat precies ook zonder uitstekende takkenboel doen)

    Antwoord Lore:
    1. Een Afrikaans kermisspel (zoals: trek je prijsje, denk ik dat ze bedoelt)
    2. Als versiering. Een vrachtwagen op zich is uiteindelijk een lelijk ding.... 't kind heeft een punt, dat is duidelijk!

    Antwoord Bram:
    1. een speeltuin voor de huis-aapjes: ze kunnen van de ene kant naar de andere slingeren.... en kindjes mogen vast ook meedoen!
    2. om de boel een beetje beter bij elkaar te houden.... 't kan maar lukken zeker?

    En Liene? Die vindt dat ze sowieso een erelidmaatschap verdiend heeft omdat ze steeds vanop mijn schoot meekijkt naar de blog en dus al die uren aan "afwezige mama-aandacht" geduldig verdraagt.... ;) ;) ;)

    ReplyDelete
  4. 1. Als bij ons de ruwbouw af is, wordt de meiboom op het dak gezet. Hier is er ook iets dergelijks dat gevierd wordt. De ruwbouw van de hut is, na jaren sparen, eindelijk af.
    2. De takken moeten opdringerige medepassagier weerhouden om op de vrachtwagen te klimmen voor een gratis lift. Indien ze toch een poging zouden wagen, gaan de takken breken en vormen alzo een vernuftig alarmsysteem voor de bestuurder, die ongewenste medereizigers kan betrappen.
    Ik luis er maar vandoor. Hopelijk gebeurt dit ook bij jou.
    Daddy

    ReplyDelete
  5. 1. Kleerhangers natuurlijk! Iedere ochtend, bij het openen van de lokale markt, worden hier de kleren aan opgehangen en uitgestald.

    2. Sammy vervoert natuurlijk een lading takken. De laatste twee was hij vergeten en ipv alles weer los te maken heeft hij ze maar gewoon er achter bij gehangen... (ofwel twee volwassen exemplaren van de Carausius morosus giganticus (reuze-wandelende-tak) die een gratis lift scoren??)

    Voila, dat erelidmaatschap kan me gewoonweg niet meer ontglippen!
    Koen

    ReplyDelete