Saturday, June 9, 2012

Kickertafel

Toen mama en papa op bezoek kwamen, hadden ze ook wat geld bij van een goede vriendin. Nog tijdens hun verblijf vonden we een fijne manier om het geld te besteden: een kickertafel voor een jongerenproject waar een vriend van me voor werkte. Georg, die daar al ervaring mee had, maakte een handleiding voor het ineentimmeren van de kickertafel door de timmerman van het project (oorspronkelijk bedoeld om samen met de jongeren ineen te zetten, maar ik denk dat dat helaas niet gebeurd is), die vervolgens zelf nog verbeteringen aanbracht. Volgens Georg:
He did a great job... [...] He even designed an automatic ball catching system (under the corpus) on his own (mine does not have this, but only a capulana).



Alvast bedankt Georg voor de moeite!

Op het feest van papa werd er véél geld ingezameld - in totaal zo een 2300 euro. Met Hans besprak ik hoe dat het best besteed kan worden. Aangezien het om een eenmalige gift gaat, heeft het geen zin iets op te starten wat dan later niet voortgezet zou kunnen worden. Daarom kwam Hans met het idee om driewielers voor gehandicapten te maken. Hij heeft er ervaring mee - hij werkte vroeger met een technische school in Chimoio waar ze al enkele driewielers maakten, en het is een eenmalige investering die het leven van een gehandicapte persoon ingrijpend kan veranderen. Via een Duitse organisatie onderzoeken we nu de mogelijkheid om zelfs 75% extra fondsen te krijgen - daarvoor schrijven we een projectvoorstel en indien goedgekeurd kunnen we de basissom dus verviervoudigen. Vingers gekruist!

5 comments:

  1. Amaaaaaaiiiii.....

    Dat klinkt echt wel hélemaal geweldig!!!!
    Ik ben ZO benieuwd hoe dit afloopt!!!

    Dikke, dikke zoen!!!
    En dat je goed bezig bent, DAT hebben we al 1000 keer tot in Mozambique geroepen...super hoor!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. I love the foosball. So creative. How generous and kind of your friends and family. Can't wait to hear about the tricycles. xo

      Delete
  2. Fijn dat je al zoveel contacten hebt opgebouwd om het geld zinvol te besteden, rechtstreeks op de plaats waar het hard nodig is. Mama

    ReplyDelete
  3. bravo Els,mensen blij maken is het mooiste wat er bestaat!
    dikke kus tante Chris

    ReplyDelete