Sunday, April 21, 2013

Project Triciclos

Lang, lang geleden, was er een groot feest, waar véél geld ingezameld werd voor het goede doel. Dat liet op zich wachten, want Hans zag het groter en schreef een projectvoorstel voor extra fondsen uit Duitsland. Dat voorstel werd goedgekeurd en het geld werd begin dit jaar naar Mozambique overgeschreven.

Intussen zaten we niet stil. Om te beginnen bezochten we Wilton Zvirema, de NGO die het project implementeert. Het is een lokale organisatie in Manica die werkt met personen met een handicap, om hun levensomstandigheden te verbeteren. Ze hebben via de Duitse Ambassade al verscheidene projecten uitgevoerd, onder meer deze timmermanswerkplaats, waar de leden dingen kunnen produceren voor eigen gebruik of om te verkopen.


We maakten er overigens een uitje van met Hans' chapa, de lokale minibusjes voor het openbaar vervoer die we als privé-taxi gebruikten.


Toen het geld eenmaal was aangekomen, legden we contacten met producenten van triciclos, driewielers voor mensen met een handicap. Er werden er twee geïdentificeerd en contracten werden opgesteld voor de productie van 16 triciclos voor Manica en 7 triciclos voor Gondola.

Het tellen van het geld voor de eerste afbetaling

Onlangs bezochten we een van de producenten om te kijken hoe het werk gaat. De triciclos zijn bijna klaar:

Triciclos voor Gondola

Aangezien Wilton Zvirema niet in Gondola werkt, gingen we op zoek naar een andere organisatie die ons kon helpen bij het identificeren van de begunstigden van de triciclos. Die vonden we met União das Associações de Pessoas Portadora de Dificiência de Gondola, de unie van verenigingen van personen met een handicap van Gondola. 


Hopelijk kunnen we binnenkort de triciclos overhandigen!

1 comment:

  1. Bravo met het mooie project en veel succes,diukke kus Chris

    ReplyDelete