Monday, August 10, 2015

Fotoreportage Rotterdam

Ik kan amper geloven dat het al een half jaar geleden is dat Vanessa op bezoek kwam in Rotterdam - hoog tijd om elkaar weer eens te zien (ik moet er werk van maken!)... Op vrijdag, toen ik moest werken, ging ze zelf op verkenning, en als (bijna) volleerde fotografe schoot ze een mooie verzameling foto's van Rotterdam:

Stadhuis

Centraal Station


Markthal

Blaak

Oude Haven

Erasmusbrug en "de Rotterdam" (het grote gebouw op de achtergrond) door wereldberoemde architect Rem Koolhaas

De Hef (de metalen hefbrug met hoge pilonen) met daarachter "de Brug", een enorm kantoorgebouw gebouwd over bestaande huizen

Hotel New York, ook de vroegere kantoren van de Holland-Amerika Lijn. Vanop de pier gingen ongeveer een half miljoen mensen met de boot naar Amerika. 

De SS Rotterdam, vroeger gebruikt als trans-Atlantisch passagierschip, vandaag hotel en "multifunctioneel centrum"

Zicht op de Nieuwe Maas met de Erasmusbrug en de Rotterdam (het gebouw). Op de voorgrond "het Park" (origineel met namen zijn ze niet ;)

Erasmusbrug

Zicht op de haven bij zonsondergang

Idem

Zicht op Rotterdam vanop de SS Rotterdam

Euromast by night

4 comments:

  1. Bravo voor Vanessa, het zijn net postkaarten, heel mooi weergegeven, dikke kus van ons xxx

    ReplyDelete
  2. En vooral: leuk dat wij ondertussen ook een beetje van "jaja, dat hebben wij ook al int echt gezien" kunnen knikken!!!!
    Jui-huij!!!!

    (I like: de nachtfoto's en de laatste foto van de Erasmusbrug...dat licht op het water is iets dat het voor mij maakt.... mooi, Vanessa!)

    ReplyDelete
  3. Nice collection Els, I like it - its been a while since I looked at those pictures :). Yes, we definitely have to meet up again very soon!! Beijo

    ReplyDelete
  4. het gebouw net achter dat van de wereldberoemde architect Rem Koolhaas daar wonen onze vrienden. de voordeur is rechts van Vanessa geweest toen ze de foto van het Hotel New York nam!!! Deze vrienden zijn net vertrokken na 4 dagen in Zutendaal!!! Mooie stad, Rotterdam!

    ReplyDelete