Saturday, January 7, 2017

Uitje naar de Cabaceira Pequena

Mei 2016
Hier kwam ik eerder met Angela - we wandelden door de verzengende hitte langs baobab-bomen tot aan Coral lodge, "vonden" toevallig een snorkelmasker om in de lagune te gaan snorkelen en werden toen bijna door een grote vis opgegeten (herinner jij je dat ook zo, Angela?), aten enkel starters in de peperdure lodge, dobberden in zee en werden door onze privéboot weer opgehaald. Dit keer, op Alex' verjaardag, kwam ik voorbereid mét snorkelmasker, maar ben ik de enige die in de lagune snorkelt, hoewel Alex ook even een duik neemt. Ik trek er dit keer verder op uit en bewonder behalve de vissen ook de kracht van het water als het bij vloed de lagune instroomt. Wonderlijk!

We besluiten daarna om naar het dorpje te wandelen en daar iets te eten bij de lokale mensen - de kapitein van onze dhow heeft dat voor ons geregeld. We kuieren gezapig door het dorpje, maar helaas voelt Carolina zich door de hitte echter niet goed. We besluiten dan maar tot bij het huisje te gaan waar ons eten bereid wordt en daar te wachten. Carolina en Alex slapen wat; ik hou het bij het leven in het dorpje observeren - en geobserveerd worden. Tegenover het huisje worden we in de gaten gehouden door een groepje kinderen en twee mama's - echt contact is er niet maar foto's trekken en laten zien brengt toch de nodige hilariteit mee. Onder een prachtige blauwe hemel varen we na het eenvoudige maar erg lekkere eten terug naar Ilha.

Vissers onderweg naar Cabaceira Pequena

Aan land gaan in het paradijs...

Prachtige azuurblauwe zee

De lagune met op de achtergrond de Coral lodge. Alex in de bosjes op de voorgrond om een beetje schaduw te hebben.

Onderweg naar het vissersdorpje wandelen we door een cactusgebied

Schattige kindjes-alert!



De kindjes aan het huisje tegenover waar we wachtten op het eten. Je hebt mooie meisjes, zeg ik tegen de mama's - maar blijkbaar is het kindje met het gele jurkje een jongetje. Oeps!

Groepsfoto

Uitrusten terwijl er voor ons gekookt wordt

Het leven zoals het is - Cabaceira Pequena

Vis met rijst en curry: lekker!

Op de terugweg. Gelukkig voelt Carolina zich al wat beter


1 comment: