Sunday, February 5, 2017

Workshop Nampula

Mei 2016
Aan het einde van ons werk in Nampula houden we een laatste workshop met alle mensen waarmee we tot dusver gewerkt hebben: het stadsbestuur, wijkafgevaardigden, donororganisaties, en vooral het personeel en de studenten van de universiteit. We leggen onze voorlopige bevindingen voor en vragen hen om commentaar en gaan daarna in kleinere groepen in discussie over hoe de ideale ontwikkeling van een Afrikaanse stad eruit zou kunnen zien en wat daarvoor nodig is. Dat wordt dan weer in de hele groep gepresenteerd en besproken. Erg interessant!

Ik presenteer onze voorlopige bevindingen

Amurane, professor aan de universiteit in Nampula, vertelt over de eerste bevindingen van de enquete bij de 600 huishoudens. Hij had de leiding over de organisatie van deze enquete.

Discussie in kleinere groepjes

Voorstelling van de resultaten

Einddiscussie. Die moeten we helaas kort houden want het wordt al donker en we willen de veiligheid van de studenten niet in gevaar brengen - veel van hen wandelen naar huis en de straten zijn onverlicht.

1 comment:

  1. Klinkt heel boeiend....
    Ik word dan altijd heel nieuwsgierig wat zo'n enquête aan het licht brengt en waar die discussies toe leiden...of ze weer verder verwerkt worden in concrete nieuwe toepassingen.... en of jullie daar ook nog bij betrokken worden.
    Ik geloof dat we veel tijd nodig hebben in Rotterdam om bij te babbelen
    (of je moest heel wat verklarende blogstukjes schrijven uiteraard.... ;) ;) ;)...)

    ReplyDelete