Sunday, March 12, 2023

Excursie naar Blyde River Canyon

In de vakantie die ik boekte naar Kruger Park (zie ook mijn posts over de freak storm in Kruger Park, de zoogdieren in Kruger Park en de vogels in Kruger Park) was ook een dagtrip naar Blyde River Canyon inbegrepen. De canyon is een uitloper van de Drakensbergen, die ik in december 2013 - januari 2014 met mama en papa bezocht. Best een stuk rijden vanuit Kruger Park, maar gelukkig kies ik een dag waarop het niet bewolkt is en we dus een prachtig zicht op de canyon hebben. We worden van het ene naar het andere uitzichtspunt gereden, veel in de auto zitten dus en dan telkens een kwartiertje of zo ter plekke het zicht bewonderen. We doen enkel de 'highlights', het voelt een beetje gek om zo een toerist te zijn, maar de zichten zijn meer dan de moeite waard. 

Eerste stop aan deze waterval (Lisbon Falls)
 
Op dezelfde plek, met deze Zuid Afrikaanse schoolkinderen die graag met ons op de foto willen. De waterval is helaas professioneel door ons afgeschermd ;)

Het is een dunbevolkt gebied (beschermd natuurgebied?) maar af en toe zijn er kleine nederzettingen

Waarschijnlijk het bekenste zicht van de canyon: de "3 rondavels" (Afrikaanse hutten), links op de foto


Lowveld view

Na de lunch break worden we toch nog een beetje geactiveerd: voor het uitkijkpunt van God's Window moeten we zelf een stuk(je) wandelen. Fijn om toch ook een beetje beweging te hebben :)

Onderweg met mijn reisgenootjes voor die dag

Uitzichtspunt. Moeilijk om het hele panorama te vatten, maar het is het einde van het plateau en je hebt van daaruit een zicht op het 'Lowveld'

Daar in de verte ergens ligt Kruger Park, en nog daarachter Mozambique (maar of je dat ook daadwerkelijk op de foto kan zien is een andere vraag)

No comments:

Post a Comment