Monday, March 31, 2008

Lang verwacht en veel gevraagd

Mezelf ;)


(vlnr.) Ik, Britt en Liesbeth aan de Kasubi Tombs. Het dragen van een (lange) rok was verplicht dus kregen we ter plaatse een wikkelrok aangeboden. De Kasubi Tombs waren toch wel een lichte teleurstelling: 10,000 shilling – 4 euro – en zoveel valt er écht niet te zien. Grappige anekdote: terwijl de gids uitleg gaf, krijgt hij een telefoontje. In het bijzijn van zijn publiek, een 15-tal muzungu's (blanken), zit hij doodleuk te verkondigen tegen de persoon aan de andere kant van de lijn dat hij 'on the way' is, “I'm on a boda right now”. Om maar aan te tonen hoeveel geloof je daaraan dus moet hechten als een Oegandees je vertelt dat hij 'binnen 5 minuten' er zal zijn.





Aan het werk op het kantoor. Merk vooraan op de foto, vlak voor de kalender, de inscriptie in mijn bureau op: beveiliging tegen diefstal... Alle bureau's, kasten, computers, printers, nietjesmachines, zelfs de reusachtige tafel in de vergaderzaal, ze zijn allemaal voorzien van de KIEMP-gravure, gevolgd door een bepaalde code, zodat kan nagegaan worden wat er vermist is. Het is niet écht overbodige luxe: Hellen's laptop is gestolen geworden tijdens een vergadering. Iemand is toen dus gewoon het kantoor binnengewandeld, voorbij de deur van de vergaderzaal, laptop gepakt en kalm terug naar buiten gewandeld...



Ik in een serieuze bui in Queen Elizabeth National Park ;)



Liesbeth en ik aan een van de vele kratermeren in Queen Elizabeth National Park (QENP). Even daarvoor hadden we op safari de vele buffalo's, waterbuck, bushbuck (aan jullie voor een aangewezen vertaling), enkele leeuwen, een olifant en heel wat Pumba's gezien; later aangevuld door Timonnekes, nijlpaarden, nog heel wat olifanten, visarenden, pelikanen, krokodillen, grote hagedissen, kolibri's, een koppel hamerkoppen (vogels), flamingo's, etc. De volgende dag hadden we helaas minder geluk op onze chimpanzee tracking: enkel nijlpaarden, wat andere aapjes en een angstaanjagend dichtbije buffel (de gids had zijn geweer al helemaal gebruiksklaar) kruisten ons pad, dat wél best avontuurlijk was – steile afdalingen, de oversteek van een rivier via een boomstam, en terug via een geïmproviseerd vlot, etc.



Britt en ik, duidelijk NIET geïnteresseerd in wat de gids ons vertelde over het zoutmeer bij Katwe, aan QENP. Hoewel het nochtans wél een erg indrukwekkende plaats was...

3 comments:

  1. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  2. Haha...

    Op die "serieuze" foto in het Queen Elizabeth park had Lore haar tante (ttz familie) dadelijk herkend!!!
    Dank je wel voor zo'n duidelijk exemplaar!!! ;)

    Heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel fijn om zulke fotootjes te kunnen bewonderen!!! (Toch ietsiepietsie duidelijker dan via de webcam!!! En ja, ik heb die ene foto die we al zagen wél herkend!!!)

    Geniet ervan, Elsiepelsie...wat lijken er eindeloos veel boeiende dingen daar te beleven!!!

    Hele dikke "wij-missen-je-knuffels" van het Molenweg-front

    ReplyDelete
  3. Hallo !!

    Zo te zien weer een heleboel belevenissen. Geef je ogen en oren goed de kost en nog veel plezier Elsje !!

    Veronique

    ReplyDelete