Monday, August 10, 2009

Het is gedaan

… die mooie zomer. Vandaag komen Claire en Olivia terug van meer dan 7 weken vakantie in Engeland en Italië. Italië, waar Olivia tijdens de wereldkampioenschappen zwemmen in Rome het Oegandese record in de 50 m rugslag verbeterde, met zo een 5 seconden nog wel!

Niet dat ik niet blij ben om ze terug te zien, dat niet. De verantwoordelijkheden voor het huis vallen weg, en ik kijk ernaar uit om al hun verhalen te horen, en om gewoon elke dag de kleine dingetjes aan te vertellen. Om samen met Olivia naar de dansles te gaan. Om ’s ochtends allemaal met een slaapkop samen te ontbijten. Om samen naar een of andere dans- of theatervoorstelling te gaan. Om samen op het terras te zitten, genietend van het zonnetje (maar wel in de schaduw). Om klaargemaakte maaltijden uit te wisselen. Om de laatste nieuwtjes van ‘special offers’ (gereduceerde prijzen voor artikels in de supermarkt die bijna vervallen) mee te delen. Of om de al te zotte verhalen van Claire’s klasje van het 2e leerjaar te horen.


Maar: helaas komt er ook een einde aan het privilege van het acting landlady-zijn: Claire’s auto. Waar ik de voorbije tijd, vooral tijdens de weekends, handig gebruik van heb gemaakt. Met geen enkele botsing, kras, of defect behalve één lekke band zeker een succes. De lekke band is ondertussen vervangen, de ruitenwisservloeistof tegelijkertijd ook aangevuld, net als de radiatorvloeistof. De motor ook schoongeblazen, wegens de aanhoudende droogte geen overbodige luxe – er ligt wel enkele centimeters (niet overdreven!) stof op de wegen.

Ik heb naast mezelf er ook andere mensen een dienst mee bewezen: Manjit, Juraj, Katka, Clovice, of Angela een lift naar yoga, samen met de mensen van het huis gaan dineren of iets gaan drinken, of inkopen doen voor het huis. Gelukkig heeft het hebben van een auto ook nadelen: de schade aan het milieu, de toch niet goedkope prijs voor brandstof, verzekering en onderhoudskosten. Anders had ik me zelf misschien ook wel laten verleiden er eentje aan te schaffen...


Hannah met onze 'Phil'-maskers die we voor ons hielden toen we Angela van de luchthaven ophaalden - met Claire's auto.

No comments:

Post a Comment