Tuesday, November 25, 2014

Cidade do Cabo

(Dat is hoe je Kaapstad in het portugees noemt)

Je krijgt niet alle dagen de kans om goede vrienden terug te zien, en tóch bleef ik tot op het laatste moment twijfelen - vooral met dat de laatste loodjes op het werk in Mozambique toch best wel doorwegen... Maar ik heb er geen moment spijt van gehad! Ik kocht mijn vlucht op vrijdag en vertrok nog diezelfde dag naar Beira; op zondagochtend vloog ik dan via Johannesburg naar Kaapstad, waar Angela en Phil met aan de luchthaven oppikten.

Kaapstad is prachtig gelegen aan de Tafelberg, en hoewel we de eerste twee (van drie) dagen niet zo een geluk hadden met het weer, genoten we met volle teugen. Langs de industriële haven ligt het Waterfront, voor recreatieve boten en een hotspot voor toeristische activiteiten. Het stikt er dan ook van de toeristen, maar is fijn ingericht met verschillende activiteiten voor ieders goesting: restaurants, hotels, winkeltjes, een food market, een pakhuis heringericht tot crafts market, een museum, tot zelfs een piratenboot.





De vissersboten - we zagen ook dolfijnen en zeehonden rondzwemmen

Met de Tafelberg op de achtergrond

De binnenstad is erg compact, met hoogbouw in verschillende stijlen:






Hier neem je best niet de verkeerde afslag!

Dinsdagmorgen, toen het weer er écht niet door kon, gingen we naar het District 6 Museum, over een wijk die in de jaren '70, tijdens het apartheidsregime, compleet met de grond gelijk is gemaakt. De multiculturele bevolking werd per kleur opgedeeld (zelfs binnen families) en zo een 25 km verder ondergebracht. 


Dit is verondersteld een zicht op de Tafelberg te zijn?

We deden ook nog een niet-geleide rondrit in Bo-Kaap, vol met leuke gekleurde huisjes:


3 comments:

  1. Let's do it again! Miss you much and a very happy belated birthday wish to you! Hope you had a great day and that the coming year is filled with new adventure! Hopefully even a wedding where we might reunite! xoxo

    ReplyDelete
  2. dank je Els dat we mochten meereizen naar Kaapstad, dikke kus van ons xxx

    ReplyDelete
  3. je blijft ons verrassen!!! x

    ReplyDelete