Sunday, November 30, 2014

Langs de kust

Kaapstad ligt op een soort schiereiland, met het centrum langs 3 kanten ingesloten door de Tafelberg. Langs de kustkant lopen de bergen steil naar beneden tot aan de oceaan. Kaapstad zelf ligt aan de noordelijke kant van het schiereiland, dat in het zuiden eindigt met Kaap de Goede Hoop.

Kaapstad centrum staat aangeduid met de rode bol, maar het hele grijze gebied ten noord- en zuidoosten is bewoond. Boulders Beach is waar de pinguin kolonie woont; ook aangeduid is Robben Island in het noorden met de gevangenis waar onder andere Mandela gevangen zat. Het oranje gebied is een deel van het Tafelberg National Park.

Op dinsdag reden we naar het grijze gebied (op de kaart) direct ten westen van het centrum van Kaapstad, aan de Atlantische Oceaan. Van daar kijk je uit over de "zijkant" van de Tafelberg, dat gekend is als de "Apostelen", wegens de karakteristieke pieken (niet dat het er net 12 zijn, maar dat is een detail =), een prachtig zicht, al hadden we een laagje wolken erbovenop.





Het water was icy! Ik snap dat er pinguins leven.


Deze (hoge!) bomen buigen richting zee, niet van de zee weg. 

Later, toen we terugkwamen van de pinguins, reden we via Chapman's Peak Drive terug, een prachtige route uitgekerfd uit de bergen:


Zicht op Hout Bay






1 comment:

  1. leuke reportage....dank je wel Els, ........nog 17 keer slapen........geniet ervan en een veilige terugreis naar Hasselt, dikke kus van ons xxxx

    ReplyDelete