Saturday, November 29, 2014

Pinguins in Afrika

Het lijkt al te gek, maar er zijn wel degelijk pinguins in Afrika. Een kolonie leeft op Boulders Beach, dicht bij Kaapstad, en wij gingen ze bezoeken. Belangrijke waarschuwing:

Blijkbaar kunnen er pinguins onder je auto zitten...

We waren helemaal NIET de enigen - het is een beetje massa-toerisme, dus heeft het Nationale Park wijselijk besloten om het publiek wat op afstand te houden. Ze bouwden een houten wegje dat door de duinen heen totenkele uitkijkpunten over het strand. Natuurlijk mogen we dat niet laten blijken dus trokken we enkel foto's zonder andere toeristen en zonder houten constructies, opdat het een exclusieve belevenis tussen ons drie en de pinguins zou lijken =)


Enkel als je via een andere weg loopt, kun je ook echt tot op een strand wat verderop wandelen:



Pinguins kunnen blijkbaar best agressieve beesten zijn - toch als je de waarschuwingsbordjes overal mag geloven om niet te dicht bij te komen. Blijkbaar geven ze je eerst "the eye" (zo noemden wij het toch), door afwisselend met een oog en dan het andere oog je aan te kijken, intussen aldoor hun hoofd draaiend.


Zo dus. They are not amused.

Ook deze gaf ons the eye, maar ik was dapper genoeg om toch (redelijk) dichtbij te poseren. 

Deze pinguin was eerder onverschillig: na een korte zwempartij wandelde hij zomaar langs Angela heen en sprong daarna doodleuk het trapje op. Zie ook het filmpje:

3 comments: