Wednesday, December 30, 2015

Indrukken uit Jakarta

Jakarta is een wereldstad met meer dan 10 miljoen inwoners. De stad oogt erg modern, maar heeft tegelijkertijd een zekere eigenheid behouden. Enkele indrukken:

Zicht vanuit mijn hotelkamer

Nadat we uit het nationaal museum zijn gewinkeld omdat ze gaan sluiten, wandelen we nog wat rond in de buurt van het museum.

Een mix van oud en nieuw: het koloniale gebouw links en de met (lelijke) spiegelramen bedekte gebouwen rechts. Op de voorgrond een typisch eetstalletje dat je overal in Jakarta terugvindt.

Ik zou niet kunnen zeggen welk gebouw er eerst stond, maar het contrast tussen de hoekige, lompe moderne stijl en de elegantere traditioneel geïnspireerde stijl is groot

Tussen de nieuwere gebouwen staan er ook enkele van deze gebouwtjes

Eetkraampjes op de voorgrond; achteraan een met planten bedekt gebouw. 

Voor de toeristen? Ik ben alleszins gecharmeerd door het piepkleine paardje met het piepkleine karretje.


Veel planten in het straatbeeld, ook het beeldje erbij is leuk. Het afval dan weer iets minder...


Nadat we wat zijn weggewandeld van de grote lanen, komen we in dit veel dichter bewoonde deel van de wijk

De man van het linkse huisje probeert Alex te overtuigen zijn huis te kopen, maar die gaat er na wat aarzelen (en binnen een kijkje genomen te hebben) toch niet op in.

Ook meegemaakt maar niet met mijn gsm getrokken: een van de straatjes waar we doorheen willen wandelen, is afgezet. Het is helemaal overdekt met tentzeil. Toch wordt er teken gedaan dat we door mogen. Als we in het midden van de tent komen, blijkt dat er een trouw gaande is - ook wij mogen mee op de foto met de bruid en de bruidegom (ik zou Maartje eens moeten vragen naar die foto).

Een klein marktje langs de kant van de weg, met animatie voor de kinderen


No comments:

Post a Comment