Wednesday, December 30, 2015

Museum Nasional

We namen in Jakarta op zondag ook de tijd om het Nationale Museum te bezoeken (in het Indonesisch: Museum Nasional - vandaar de titel van deze blog). We hebben helaas niet genoeg tijd om alles te bekijken; dus snuiven we vooral de sfeer op.

Een beeldentuin op de binnenkoer van het museum

Dit beeld stond er blijkbaar voor de tegels van het museum werden aangebracht - die zijn speciaal errond in vorm gesneden =)

Veel verschillende stijlen - erg interessant

Maquettes van verschillende bouwstijlen - die wil ik ook graag in het echt zien!

Ook mama zou haar hartje hebben kunnen ophalen: overal zijn er draken en muziekinstrumenten:

De beeldjes linksboven en rechtsonder zijn schaaltjes om een soort pasta te mengen om je tanden zwart te maken - dat is mooi volgens traditionele Indonesische gebruiken. Ik vind ze erg kunstig. En dat spel in het midden vanboven, dat lijkt erg op het afrikaanse spel met de bolletjes die van holte naar holte worden verdeeld.

Muziekinstrumenten in alle vormen en maten. Ik zou het ook wel eens willen horen.

Dit soort beeldjes vind je op verschillende plaatsen in het museum terug - het zijn beelden van... vogels. Misschien toch nog eens van naderbij bestuderen hoe een vogel eruit ziet?

Buiten aan de ingang staat een imposant beeld, ik vind het wel iets hebben. Zou het een verwijzing zijn naar de tsunami, die Indonesië zo hard geraakt heeft? Er zijn alleszins kleine mannetjes in het midden die elkaars handen vasthouden.

No comments:

Post a Comment