Sunday, March 12, 2017

Friesland Dag 1: Aan de Zwarte Haan

Augustus 2016
Eigenlijk zou mamie op bezoek komen, maar die voelde zich helaas niet goed. Jammer! (Gelukkig haalden we dat een paar maanden later in - dat komt hopelijk ooit nog op deze blog) Het lange weekend met haar veranderden we dan maar in een korte vakantie in Friesland. Leuk om Friesland te leren kennen! We namen de fietsen mee in de auto, en daar profiteerden we ten volle van.

Op de eerste dag reden we met de auto tot aan "De Zwarte Haan", een brasserie helemaal in het noorden van Friesland, aan de kust van de Waddenzee. We fietsten gezwind langs de binnenkant van de dijk richting het westen, tot we op een bepaald punt de dijk konden oversteken en aan de andere kant een wandeling door het natuurgebied maakten.

Overal langs de dijk staan er hekken loodrecht op de dijk. Door middel van roosters op de weg zijn er geen poortjes nodig en kan je dus (als je moedig genoeg bent - in het begin even slikken, want die schapen, die keken errug kwaadaardig - ahem) gewoon doorfietsen.

Na de initiële schapenangst overwonnen te hebben, was het vooral een kwestie van de overvloedige schapenuitwerpselen te negeren - ze waren simpelweg niet te vermijden... 

Tijdens de wandeling aan de zeekant van de dijk moesten we ook langs koeien. Hier staan ze nog achter prikkeldraad, later wandelden we er gewoon langs.

De zon komt ook piepen!

Achter de Waddenzee ligt Ameland; de ferry op de foto (lijkt wel op het land, maar dat is dus omdat de Waddenzee tussen Ameland en het vasteland erg smal is) namen we de volgende dag. 

De weg terug was iets minder gezwind; we hadden op de heenweg blijkbaar de wind mee gehad. Mama nam een pauze toen ik gestopt was om wat foto's te trekken.

Gelukkig werkt het "externe motortje" nog steeds :) Respect!

En hij doet ook dienst als schapenverdrijver

's Avonds haalden we de fietsen maar uit de auto - kwestie van die een beetje te laten uitluchten want nadat de fietsen er enkele uurtjes in gestaan hadden, rook de hele auto naar schapendrol - ieuw...

No comments:

Post a Comment