Wednesday, January 1, 2014

De Sfinks


Deze rots heet passend "de Sfinks", en is de eindbestemming van onze nieuwjaarswandeling. (Hoewel: eens aangekomen zijn we natuurlijk nieuwsgierig naar wat er verderop nog is, dus lopen we nog door tot aan de "Breakfast Stream".)

(Ik kon het niet laten)

Onderweg naar de Sfinks. Overal staan er protea-bomen (-struiken? -planten?)

Zicht op de Champagne Valley, een erg ontwikkeld gebied (als in: met golfbanen, "adventure" activiteiten (de canopy tour!), hotels, etc.) in de Drakensbergen

We volgen het pijltje "Robin Hood's Groove", en komen in deze jungle. Wat een verschil met de hete, ruwe weg van even ervoor! De koelte is ideaal voor de picknick, maar de muggen doen ons anders beslissen.

Verderop koelen we af onder de Crystal Falls

De sfinks langs boven gezien

Verder op ontdekking



Intunja Mountain, een berg met een gat erin!

We gaan tot op het plateau, waar we een prachtig zicht op de ruige, hoge bergen hebben. De linkse, platte top is Cathkin Peak, rechts ervan de Sterkhorn.

(Vleesetende?) plant onderweg

Afdaling



Volgens mijn onderzoek op Google is dit een "African Harrier Hawk" oftewel "Kaalkopkiekendief"


Of ze een foto van ons drietjes wilde trekken, vroegen we een Zuid-Afrikaanse, en dat deed ze. Maar we hadden toch eerder het volgende in gedachten:


Met bergen is het (hoewel met gesloten ogen) tóch beter =)

2 comments:

  1. prachtige foto's!!!en wat een mooie natuur!!!!!fijn jullie zo te zien genieten !!!!!dikke kus vanuit een nat nat Grimbergen xxxx

    ReplyDelete
  2. Mabo's vraagje: slaat de "kaalkopkiekendief" Op de bovenste of de onderste foto?

    ReplyDelete