Thursday, January 9, 2014

Rotstekeningen in Giant's Castle

De rivier ziet er de volgende dag nog even hoog uit, maar de weg is schoongemaakt en we geraken zonder problemen in tot aan het Giant's Castle Camp.


Daar worden we echter met volgend bord gewaarschuwd:



Moeten we dat nu serieus nemen? We nemen het zekere voor het onzekere en dekken de ruitenwissers toch maar af:


Waar zakdoeken en reisbrochures al niet goed voor kunnen zijn...

Het weer is ERG wisselvallig: elk half uur ziet er compleet anders uit, hoewel we na een tijdje een patroon ontdekken: half uur bewolkt, half uur onweer en stortregen, half uur zonnetje, repeat.


Giant's Castle is een reservaat speciaal voor elandantilopen, maar die lijken zich te verstoppen (we zien er slechts enkele). Deze sprinkhaan is anders ook impressionant!

Gezien de wisselvalligheid van het weer, besluiten we de korte wandeling naar de rotstekeningen te maken. Verspreid over het Drakensgebergte vind je duizenden rotstekeningen van de San of Bosjesmannen, dit is een van de bekendere en toegankelijkere sites.




We krijgen in groep uitleg door een lokale gids, die de lokale toeristen ook in de lokale kliktaal toespreekt. Intrigerend om te horen! De rotstekeningen dateren van een hondertal tot duizendtal jaar geleden.


Dit is een intrigerende tekening, de onderste "geest" (grote mensachtige figuur) heeft wel 3 antilope-hoofden: een komt uit zijn nek, een uit de bovenste rugbobbel en een uit zijn buik. Bizar. Net onder hoofd van de andere "geest" zie je 2 vrouwen die een baby doorgeven.

Mooie foto, maar helaas geen rotstekeningen op de achtergrond...

Dit is beter!

We besluiten als enigen van onze groep om het pad dat langs de rivier loopt terug te nemen, niet de weg waarlangs we gekomen zijn. Als even later het onweer uitbarst en rivier en pad moeilijk nog te onderscheiden zijn, hebben we onze bedenkingen, maar we houden dapper vol.

Om tot aan deze "brug" (vol gaten) te geraken moesten we knie-diep door het water waden.


We hebben het gehaald! Op naar hogere gronden.

No comments:

Post a Comment