Sunday, January 5, 2014

Cape Vidal

We stonden op tijd aan de poort van het natuurreservaat, want het aantal auto's dat dagelijks toegelaten wordt, is beperkt. We reden eerst tot aan Cape Vidal, een stukje strand in het natuurreservaat dat open is voor het publiek. Voor de kust liggen rotsen, die de golven grotendeels tegen houden én visjes aantrekken. Heerlijk badderen en snorkelen dus. Ook papa waagde zich aan een duik:


Aapjes op het strand


 Het is te warm in de zon, we zoeken wijselijk een (schaars) schaduwplekje uit

Op de terugweg rijden we wat trager door het natuurreservaat. We worden getrakteerd op prachtige zichten over de lagune, de oceaan, en een veelvoud aan beestjes:

Kudu

Buffels

Waterbuck

Aan het Catalina Bay uitkijkpunt, een oase van rust

Er loopt zowaar ook een neushoorn langs de weg - de neushoorn met jong zien we helaas niet; Zuidafrikaanse jongens die we later tegenkomen, tonen ons foto's

Een "hide", vanwaar je gecamoufleerd het leven op en rond dit meertje kan observeren. Een klunzige roofvogel probeert - zonder resultaat - keer op keer een vis uit het water op te pikken, waarbij hij telkens bijna verdrinkt. 

Langs de weg zit dit kuiken

Uitzicht vanop de Mission Rocks. 

Het is bijna zonsondergang - wie te laat uit het park komt, moet boete betalen. We haasten ons terug na een prachtige dag!

Deze kudu's vlak langs de weg overtuigen ons tot een allerlaatste stop voor we (net op tijd) aan de poort terugkomen.

1 comment: