Tuesday, January 7, 2014

Van St. Lucia naar Giant's Castle

We rijden via de N2 naar het zuiden. Onderweg stoppen we aan de Tugela monding. De Tugela, inderdaad van de Tugela Falls in de Drakensbergen, vanwaar ze 502 km verder, via de KwaZulu-Natal Midlands, uitkomt in de Indische Oceaan.

Impressies van onderweg. De "typische Afrikaanse hutjes" (rechts op de foto) zijn hier bolvormiger.




Stalletjes verboden (dit is op de snelweg). Natúúrlijk staan er verderop kleine constructies waar er ananassen verkocht worden.

Hoffelijk op de pechstrook gaan rijden om een sneller voertuig te laten passeren: iedereen doet dat in Zuid-Afrika

De Tugela monding

Aan de Tugela mag je niet zwemmen (door de stroming?), dus rijden we verder naar de volgende badplaats die we op de kaart tegenkomen: Zinkwazi Beach. We worden verrast met een prachtig strand, wilde golven, natuurlijke zwembadjes aan de rotsen en een lagune op badwater-temperatuur.

De natuurlijke poelen; op de achtergrond (de zwarte stipjes op een rij in de zee) de plaats waar je kan zwemmen, mét redders en haaiennetten. Alleen: de zee is zo woest dat we niet echt durven  =)


Rechts de oceaan, links de lagune


We verlaten de snelweg en trekken via de R74 het binnenland in. Het gebied is bekend voor zijn suikerrietplantages.


Vogelvergadering

Even buiten Mooi River (de vermeende mooie rivier hebben we niet gezien) begint het te stortregenen. Op een bepaald moment vrezen we dat we niet ter bestemming gaan geraken, maar gelukkig duikt de White Mountain Inn op na de volgende bocht.

We hebben een self-catering chalet, maar genieten de eerste avond van een 4-gangen menu in de fijn heropgewaardeerde molen die deel uitmaakt van de Lodge.

No comments:

Post a Comment