Wednesday, January 8, 2014

De White Mountain

Van de White Mountain Inn tot het Giant's Castle Reserve in de Drakensbergen is het slechts een 30 km, maar wegens de slechte weg rijden we telkens meer dan een uur. Onderweg komen we deze Secretary Bird tegen:


Verderop is het marktdag, we stoppen om brood, groentjes en fruit te kopen. Het is een erg traditionele markt, met vooral veel ingewanden en nog meer vliegen. Ook speciaal: veel vrouwen hebben een soort witte pasta op hun gezicht gesmeerd, zoals dat blijkbaar ook typisch is in Ilha de Moçambique.

De rivier is overvol: een gevolg van de regen van de dag ervoor?


Zeker een gevolg van de regen van een dag ervoor: een modderstroom op de weg. Een nivelleermachine is al bezig de modder opzij te schuiven, maar dat maakt de weg enkel nog gladder, dus besluiten we terug te gaan naar onze Inn.


Tussenstop onderweg: zowel in het natuurreservaat als aan de Inn is er geen telefoonontvangst, dus houden we onderweg halt om te WhatsAppen.


Van aan de Inn trekken we erop uit, naar de Gorge, maar de weg laat ons in de steek.


Dit is ongeveer het punt waar we besloten dat dit geen weg meer is.

Aan de overkant van de weg rijst echter deze kolos op: de White Mountain (waarom hij zo heet, is ons een raadsel).

(Foto getrokken van verder weg) Wij wandelden via de linkerkant tot net onder waar de onderste electriciteitskabel de berg raakt.

Er moet ergens een pad zijn, maar (zoals gewoonlijk) kiezen we voor het alternatief: gewoon rechtdoor naar boven. Fascinerend, want onderweg komen we langs verschillende gaten in de berg waar je zicht krijgt op ondgrondse waterstromen.





Op de kam. Daar vinden we het pad terug.






's Avonds nemen we nog een duik in het zwembad - wat een luxe, wijn drinken van in het zwembad. Wat zijn we verwend!


1 comment: