Sunday, April 16, 2017

Habitat III: Dag 3

Dag drie begon voor mij met het bijwonen van een trainingssessie rond het thema "Scaling Up Inclusive and Affordable Housing in the New Urban Agenda: Land Use Regulation Challenges for Socially inclusive and Sustainable Cities", met sprekers van het Lincoln Institute of Land Policy en ex-collega Claudio. Erg interessant.

Claudio aan het woord, zijn collega panelist neemt even een foto van het publiek :)

Uiteenzetting door Prof. Dr. Cynthia Goytia

Tijd om de marketingafdeling van de conferentie te bewonderen. Het is erg mooi en leuk gedaan, maar ik laat me toch niet verleiden. In het midden op de foto ook nog oud-IHS-student Ricardo.

Tijdens de lunch is het dan tijd voor de presentatie van de publicatie van het N-AERUS netwerk in samenwerking met Cities Alliance onder de titel "N-aerus Recommendations for the new Urban Agenda". De drie verschillende delen worden gepresenteerd door Anna (met wie we ook samenwerkten voor het onderzoek in Mozambique); Sukanya (waarmee we net een voorstel indienden); en Paola (waarmee we al langer samenwerken voor thesis supervisie). Handig, die netwerken :)

In de namiddag bereiden we ons zorgvuldig voor voor "ons" event - georganiseerd door IHS. Veronica modereert de sessie en een aantal andere medewerkers zitten in het panel. We nodigden ook collega's van andere universiteiten, overheid en niet-gouvernementele organisaties uit om in het panel te zetelen. De titel van de sessie is "Changing Capacity Building: Decentralising Urban Learning for Today’s Cities" en reflecteert over hoe kennis en vaardigheden op een degelijke manier kunnen aangeboden worden zodat capaciteitsontwikkeling op lokaal niveau kan plaatsvinden (wat niet wil zeggen dat (al) het aanbod noodzakelijk gelokaliseerd moet worden, maar ook via andere kanalen kan aangeboden worden). We willen een interactieve sessie houden, waarin het publiek niet alleen ook aan het woord komt, maar we de kennis samen ontwikkelen. Helaas is het panel veel te groot en duurt het presentatie-gedeelte van de sessie veel te lang, zodat er geen tijd meer overblijft voor het interactieve deel. Mijn rol als moderator van een kleine groep komt daardoor te vervallen. Volgende keer dan maar?

Oud-IHS-student Cristina uit Ecuador en collega Veronica bij de voorbereidingen

De zaal netjes voorbereid met papier op de muren voor interactie. 

Het eerste van de drie panels. 

De zaal is niet vol (het is dan ook een grote zaal), maar er is (zeker voor een sessie op donderdagnamiddag van 4u30 tot 6u30) toch nog interesse

's Avonds is er in het Nationale Theater ook nog een gigantische sessie met Jean Clos, het hoofd van UN-Habitat, Saskia Sassen (aan het woord op het podium), Richard Burdett en Richard Sennett.

Het was een lange dag. Maar in het centrum van Quito is de nacht nog lang niet afgelopen: er is een lichtspektakel georganiseerd dat plaatsvindt op verschillende plekken in de stad en de mensen zijn er massaal op uitgetrokken om die te bekijken. Ik zie het helaas niet, maar volgens anderen is het blijkbaar wel echt de moeite waard.

No comments:

Post a Comment